Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

087. koe Sydney

  • geschonken aan: Nursultan, een jongen van 8 jaar
  • zoon van: Kulum Ukueva
  • plaats: Manas village, Manas rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: maart 2010
  • donateurs: Hans en Anne Trapman.

Nursultan

Koe Sydney met Nursultan, zijn zus en zijn moeder
Koe Sydney is geschonken aan Nursultan. Hij is 8 jaar oud. Toen hij 4 was heeft hij een ongeluk gehad terwijl hij met zijn vriendjes aan het spelen was. De doctoren constateerden dat zijn ogen beschadigd waren. Hij ziet steeds slechter en zal langzaamaan blind worden.

Nursultan woont bij zijn moeder. Zij is een alleenstaande meoder, Nursultan’s vader is 5 jaar geleden overleden. Ze heeft 4 kinderen. De oudste twee zijn jongens, zij zijn 17 en 18 jaar oud en gaan naar school. Haar dochter is 12 jaar en zij gaat ook naar school. Nursultan is de jongste.
Het gezin woont in in het dorp Manas in het huis van haar vader. helaas hebben ze geen eigen huis.

Nursultan is een kwetsbaar kind. Hij is erg ontdaan vanwege het feit dat hij er zelf de oorzaak van was dat hij blind wordt en dat het is gebeurd toen hij aan het spelen was. Desondanks gaat hij toch naar school. Hij volgt inclusief onderwijs. Zijn hobby is tekenen en hij wil later een beroemde schilder worden.

Hetgezin heeft een stukje land in het dorp en samen met haar kinderen verbouwt ze er groenten.

Koe Sydney is een witte koe van 5 jaar oud, ze is zwanger van haar derde kalf. Het gezin heeft naast de koe ook een separator ontvangen zodat de room van de melk gescheiden kan worden en er boter en kaas van gemaakt kan worden. Daarnaast hebben ze 15 balen hooi gekregen om de winter door te komen.

Aanvullende foto’s:

Koe Sydney met Nursultan zijn moeder

Nursultan

mevrouw Kulum en de balen hooi

Koe Sydney

De separator

terug

Nursultan is erg ontdaan vanwege het feit dat hij er zelf de oorzaak van was dat hij blind wordt en dat het is gebeurd toen hij aan het spelen was.