Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

068. koe Tamara*

  • geschonken aan: Jangyl-Myrza, een meisje van 4 jaar
  • zoon van: Ashyraliev Buzurmankul en Osmonalieva Alchyn
  • plaats: Talas City in de Talas Rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: augustus 2009
  • donateur: Greet Sluymers (bij haar 60e verjaardag)

Jangyl-Myrza

koe Tamara met het hele gezin
Jangyl-Myrza is een meisje van 4 jaar oud. Ze heeft het Down Syndroom. De familie woont in de stad Talas in de provincie Talas.

Er zijn 4 kinderen in het gezin, allemaal meisjes. De oudste dochter is 18 jaar oud. Ze heeft haar school af gemaakt en volgt nu een koksopleiding. De andere twee zusjes gaan naar school.

Jangyl-Myrza is een rustig kind. Ze kreeg regelmatige medische verzorging maar vanwege de slechte financiele positie van het gezin heeft ze al meer dan een jaar geen medische zorg gehad.

Het gezin heeft onlangs een meisje geadopteerd. Dat meisje is 10 jaar oud en de dochter van de broer van Buzurmankul. De ouders van dit meisje zijn gescheiden.

De familie is arm omdat beiden ouders weinig salaris ontvangen. De vader werkt als monteur, de moeder als kok in een café. Het is een grote familie.

Koe Tamara is een zwarte koe van 2,5 jaar (in juli 2009) oud.

Kalfje

Inmiddels is het kalfje geboren en op 3-11-2010 is het 6 maanden oude kalfje van koe Tamara geschonken aan Ademi, een meisje van 7 jaar.

Aanvullende foto’s:

koe Tamara

terug

Jangyl-Myrza is een rustig kind. Ze kreeg regelmatige medische verzorging maar vanwege de slechte financiële positie van het gezin heeft ze al meer dan een jaar geen medische zorg gehad.