Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

238. ZHG koe Tessa

  • geschonken aan: Uson, een jongen van 17 jaar
  • zoon van: Mairamkul Saparbekova (49) en Dhakyp NiyazalievBeishenov (49).
  • plaats: village Chong-Kara Buura , Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 10 februari 2013
  • donateur: Verzamelkoe, bij elkaar gespaard door diverse donateurs van kleine donaties

Uson

Koe Tessa met Uson en zijn vader

Koe Tessa is geschonken aan Uson, een jongen van 17 jaar. Hij heeft Cerebrale parese. Hij woont met zijn familie in het dorp Chong-Kara Buura in de regio Karabuura. Uson   heeft een oudere broer Rysbek van 20 jaar en een tweelingzus Batma. Zij is gezond.

Uson heeft problemen met lopen. Zijn grove en fijne motoriek is niet goed ontwikkeld. Hij kan geen dingen vastpakken. Zijn ouders maken zich daar zorgen om. De moeder van Uson gaat regelmatig met hem naar een massagecursus in Bishkek. Deze massage helpen hem zijn ledematen beter te gebruiken en zo heeft hij minder pijn.

Uson moet elke maand naar Bishkek voor medische zorg. Ook gebruikt hij twee maal per week medicijnen. Hij moet binnen 2 jaar geopereerd worden.

De ouders hebben geen eigen auto. Als ze naar Bishkek gaan huren ze een taxi.

Uson is een rustige vriendelijke jongen. Hij gaat 3 a 4 dagen per week naar een gewone school in de buurt. De leraren helpen Uson met zijn schoolwerk maar het zou beter voor hem zijn als hij naar een speciale school kan waar hij meer aandacht kan krijgen. Helaas is die school te ver weg voor de ouders.

De ouders van Uson verbouwen bonen en aardappels.  Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Tessa aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Uson moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Tessa is een bruine koe van 4 jaar oud. Ze heeft een kalfje van een paar weken oud.

Aanvullende foto’s

Uson en zijn familie
Uson

Uson en zijn tweelingzus

Koe tessa met kalf

Koe Tessa met de vader van Uson

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Tessa aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Uson moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.