Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

049. koe Theodora*

  • geschonken aan: Gulzada en Aisada , tweelingzussen van 16 jaar
  • dochters van:¬†Taalaybek Kybyraev en Baky Kybyraeva
  • plaats: Kozuchak village in de Talas Rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: april 2009
  • donateur: Ruud Spaargaren

Gulzada en Aisada

koe Theodora en de tweeling
Gulzada en Aisada zijn tweelingzussen. Helaas hebben beiden dezelfde beperking. Door het lot zijn ze allebei in het zelfde gezin terecht gekomen.

De ouders zijn een aantal jaar geleden gescheiden. Hun moeder leeft in Bishkek waar ze verschillende tijdelijke baantjes heeft maar helaas kan ze haar dochters niet financieel ondersteunen.

Hun vader is ook gehandicapt en hij gaat elke dag naar de plaatselijke moskee. Daarom heeft de lokale overheid de zorg voor deze meisjes overgedragen aan hun oom (de broer van hun vader) die nu hun voogd is.

De pleegouders Aitmyrza en Cholpon hebben zelf 5 kinderen. Ondanks dat zorgen ze goed voor de twee meisjes alsof het hun eigen kinderen zijn.

De beiden meisjes zijn eigenlijk altijd de hele dag thuis. Ze houden van tekenen en naar muziek luisteren. De pleegouders denken er niet aan om de meisjes in een internaat te stoppen omdat, zoals ze zeggen, Gulzada en Aisada hun dochters zijn.

Ze zijn dus nu een grote familie en de meisjes voelen zich steeds beter. Ze beginnen te praten en met de andere kinderen van de familie te spelen. Hun gedrag wordt steeds beter.

Koe Theodora is een zwart met witte koe. De koe is 3 jaar oud en geeft 5 liter melk per dag.

Kalfje

Inmiddels is het kalfje geboren en op 4-3-2010 is het 6 maanden oude kalfje van koe Theodora geschonken aan Begimay, een meisje van 10 jaar met epilepsie.

Aanvullende foto’s:

koe Theodora en de tweeling

de tweeling

Gulzada

De tweeling met twee stiefzusjes

terug

De vader van Gulzada en Aisada is ook gehandicapt en hij gaat elke dag naar de plaatselijke moskee. Daarom heeft de lokale overheid de zorg voor deze meisjes overgedragen aan hun oom (de broer van hun vader) die nu hun voogd is.

>