Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

054. koe Theresa*

  • geschonken aan: Marlen, een jongen van 12 jaar
  • zoon van: KekeevBaktybek en .Jolchubekova Kuluipa
  • plaats: Aral village in de Manas Rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: juni 2009
  • donateur: diverse donateurs

Marlen

koe Theresa met het hele gezin
Marlen is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft epilepsie. De familie woont in Aral village in de Manas rayon in de provincie Talas. Er zijn drie kinderen in het gezin. Alle drie gaan ze naar school, het middelste kind is gehandicapt.

Marlen krijgt steeds vaker een epilepsie aanval. Ondanks dat studeert de jongen goed. Wanneer hij lessen moet missen dan geven zijn ouders hem thuis les zodat hij niet achter raakt met zijn school werk.

Marlen is altijd onder doktersbehandeling. De ouders hebben geen regulier werk. De vader verbouwt hun land van 30 are, de moeder verkoopt groenten op de locale markt. Vanwege de medische zorg van hun zoon hebben ze ongeveer 12.000 com per jaar nodig.

Marlen moest tot aan zijn 5e verjaardag vaak naar het ziekenhuis vanwege zijn frequente aanvallen. Nu gaat hij er 3 maal per jaar heen voor onderzoek.

Koe Theresa is een witte koe met bruine vlekken van 4 jaar oud. Ze geeft ongeveer 8 liter melk per dag. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Aanvullende foto’s:

koe Theresa met Marlen

Marlen

koe Theresa

Kalf

Koe Theresa heeft een kalfje gekregen dat in november 2009 is geschonken aan Bekzat, een jongen van 8 jaar die aan één oog blind is.

terug

Marlen is altijd onder doktersbehandeling. De ouders hebben geen regulier werk. Vanwege de medische zorg van hun zoon hebben ze ongeveer 12.000 com per jaar nodig.