Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

237. ZHG koe Toef Jannoa

  • geschonken aan: Ermek, een jongen van 9 jaar
  • kleinzoon van: Narkan Niyazbekova (58) en Dholchubek Imanbekov (59).
  • plaats: village Chong-Kara Buura , Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 10 februari 2013
  • donateur: Anne Trapman door de verkoop van vilten producten op diverse markten

Ermek

Koe Toef Jannoa met Ermek en zijn vader

Koe Toef Jannoa is geschonken aan Ermek, een jongen van 9 jaar. Hij heeft een verstandelijke beperking. Acht jaar geleden zijn zijn ouders gescheiden, vader verliet het gezin vanwege de beperking van zijn zoon. Ermek woonde toen bij zijn moeder maar helaas is die 7 jaar geleden overleden. Sindsdien woont hij bij zijn grootouders.

Ermek heeft een zusje: Elina. Zij is 10 jaar oud. Ze helpt bij de verzorging van Ermek. Bijvoorbeeld bij het voeren van zijn eten. Of bij het maken van een tekening.

Ermek moet elke maand naar Bishkek voor medische zorg. De grootouders hebben geen eigen auto. Als ze naar Bishkek moeten huren ze een taxi. Ook moet hij 7 dagen per week medicijnen gebruiken.

Ermek kan niet zo goed praten maar zijn grootouders begrijpen hem. Omdat Ermek soms agressief kan zijn willen buurkinderen niet met hem spelen.

Ermek is meestal een rustige en vriendelijke jongen. Hij kan goed lopen. Hij gaat niet naar school en volgt geen inclusief onderwijs maar zijn tante en grootmoeder proberen hem dingen te leren. Hij vindt het fijn om naar tekenfilms te kijken of te tekenen met kleurpotloden.
Het zou beter zijn als Ermek naar een speciaal kinderdagverblijf gaat om dingen te leren en om met andere kinderen te spelen maar omdat de grootouders geen eigen auto hebben kunnen ze hem daar niet naar toe brengen.

De grootouders van Ermek verbouwen bonen.  Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Toef Joanna aan een ander gezin zal worden geschonken. De grootouders van Ermek moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Toef Jannoa is een zwarte koe van 4 jaar oud. Ze heeft een kalfje van 3 maanden oud.

Aanvullende foto’s

Koe Toef Jannoa en Ermek

Ermek met zijn ouders

Ermek

Koe Toef Jannoa

Koe Toef Jannoa met de opa van Ermek

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Toef Jannoa aan een ander gezin zal worden geschonken. De grootouders van Ermek moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.