Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

231. koe Ultima

  • geschonken aan: Jandos, een jongen van 11 jaar
  • zoon van: Isaeva Nurzat (39) en Isaev Taalaybek (42)
  • plaats: village Kalba, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 20 januari 2013
  • donateur: Ecostyle BV, Appelscha

Jandos

Koe Ultima met Jandos en zijn ouders

Koe Ultima is geschonken aan Jandos, een jongen van 11 jaar. Hij heeft een verstandelijke beperking en epilepsie. Jandos woont met zijn ouders en zijn drie oudere broers in het dorp Kalba in de regio Talas.

Jandos kan lopen maar hij loopt langzaam. Hij kan praten maar hij heeft een kleine woordenschat. Omdat hij een verstandelijke beperking heeft begrijp hij niet zoveel van wat zijn ouders aan hem vragen. Het is ook moeilijk om hem dingen aan te leren.

Jandos krijgt regelmatig medische zorg. Hij moet éénmaal per jaar naar Bishkek naar een specialist. Dat is 7 uur rijden vanaf zijn huis. De ouders hebben geen auto, ze huren een taxi.

Jandos is altijd thuis, hij gaat niet naar school. Zijn drie oudere broers gaan wel naar school. Jandos vondt het leuk om te tekenen en met lepeltjes te spelen. Hij heeft continu toezicht nodig.

Beide ouders hebben geen werk.

Koe Ultima is een zwart met witte koe van 3,5 jaar oud.
Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Aanvullende foto’s

Jandos en koe Ultima

Jandos

Koe Ultima

terug

Jandos gaat niet naar school, zijn drie oudere broers wel.