Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

218. ZHG koe Victoria 2

  • geschonken aan: Nurzada, een meisje van bijna 3 jaar
  • dochter van: Gulshat Sujutbekova (23) en Zhenish Nazarov (32).
  • plaats: village Tash-Kuduk, Bakayata regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 14 oktober 2012
  • donateur: stichting Onamika (Nieuw-Vennep)

Nurzada

Nurzada met haar ouders en koe Victoria 2

Koe Judith 2 is geschonken aan Nurzada, een meisje van bijna 3 jaar. Ze woont met haar ouders en haar jongere broertje Burkutek (2011) in het dorp Tash-Kuduk in de regio Bakayata.

Nurzada heeft een beperking aan haar motoriek. Ze kan geen dingen met haar handen vastpakken. Ook kan ze niet lopen, zelfs niet met behulp van haar ouders. Haar ouders maken zich daar zorgen over. De moeder brengt haar vaak naar een masseur omdat ze de indruk heeft dat dat Nurzada erg veel goed doet. De massages zijn wel duur.

De ouders brengen Nurzada elke maand naar een specialist in Bishkek. Dat is 7 uur rijden vanaf hun dorp. Ze hebben geen auto. Ook krijgt ze 4 keer per week medicijnen.

Nurzada is een rustig en vriendelijk meisje. Ze gaat niet naar school of naar een Kinderdagverblijf. Ze zou naar een gewone kleuterschool kunnen maar die is te ver weg. Omdat de ouders geen auto hebben kunnen ze haar er niet naar toe brengen.

Nurzada vindt het leuk om naar tekenfilms over dieren te kijken. De ouders hebben de indruk dat het intellect van Nurzada normaal is. Ze kan zich uiten en dingen duidelijk maken en ze begrijp alles wat haar ouders tegen haar zeggen. Ze praat nog niet zoveel maar wat ze zegt hoort bij haar leeftijd.

Het gezin woont in het huis van de grootvader, hij is 2 jaar geleden overleden.

De ouders van Nurzada verbouwen bonen en aardappelen.  Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2015) koe Victoria aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Nurzada moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Victoria 2 is een bruine koe met wat witte vlekken van 4,5 jaar oud. Ze is drachtig van een kalfje dat eind december wordt verwacht.

Aanvullende foto’s

Nurzada met haar ouders

Nurzada en koe Victoria 2

Koe Victoria 2 met Nurzada en haar vader

Nurzada en haar vader

Koe Victoria 2

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2015) koe Victoria 2 aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Nurzada moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.