Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

223. koe Willie*

  • geschonken aan: Aynur, een meisje van 7 jaar
  • dochter van: Ashyrbaeva Gulzat (40)
  • plaats: village Chon-Karabuura, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 2 december 2012
  • donateur: Consulsupport BV H. Laheij

Aynur

Koe Willie met Aynur en haar moeder

Koe Willie is geschonken aan Aynur, een meisje van 7 jaar. Ze woont met haar moeder en haar zus van 14 jaar bij haar oma in het dorp Chon-Karabuura in de regio Karabuura. Aynur heeft Cerebrale parese. De vader van Aynur heeft het gezin verlaten toen duidelijk werd dat Aynur een beperking heeft.

Aynur kan lopen maar ze loopt slecht. Ze kan niet goed praten, ze kan een enkel woord uitspreken. Haar moeder en oma vinden het erg moeilijk om met haar te communiceren.

Er moet continu op Aynur gelet worden, ze is een keer weggelopen. Ze kan soms agressief worden. Dan pakt ze een voorwerp en stopt niet totdat ze dat kapot heeft gemaakt.

Aynur moet twee keer per jaar naar het ziekenhuis in Bishkek. Dat is 7 uur rijden vanaf hun huis. Omdat ze geen auto hebben moeten ze dan een taxi huren. Aynur moet altijd medicijnen gebruiken om aanvallen te voorkomen.

Eigenlijk zou ze geopereerd moeten worden maar haar moeder durfde dat niet aan vanwege het hoge risico dat het mis zou gaan.
Aynur vindt het leuk om naar gekleurde plaatjes te kijken in boeken en kranten. Haar zus van 14 gaat naar school maar na schooltijd helpt zij haar moeder met de verzorging van Aynur.

De moeder en oma van Aynur hebben geen werk. De moeder van Aynur heeft een licht verstandelijke beperking, ook heeft ze een afwijking aan haar nieren.

Koe Willie is een bruine koe van 4,5 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Aanvullende foto’s

Aynur met haar moeder

Aynur

Koe Willie

terug

Er moet continu op Aynur gelet worden, ze is een keer weggelopen. Ze kan soms aggressief worden. Dan pakt ze een voorwerp en stopt niet totdat ze dat kapot heeft gemaakt.