Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

217. ZHG koe Yfke

  • geschonken aan: Gulnur , een meisje van 13 jaar
  • dochter van:¬†Kermakan Zheenbaeva (49) en Amankul Mamaev (48)
  • plaats: village Tash-Kuduk, Bakayata regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 14 oktober 2012
  • donateur:¬†Martha en Pieter van der Laan, Winterswijk-Woold

Gulnur

Koe Yfke met Gulnur en haar moeder

Koe Yfke is geschonken aan Gulnur, een meisje van 13 jaar. Ze heeft een verstandelijke beperking. Ze woont met haar ouders in het dorp Tash-Kuduk in de regio Bakayata.

Gulnur heeft twee grote broers: Aslan (1988) en Bektur (1989). Zij studeren en wonen niet meer thuis. Ook heeft ze een grote zus: Nurgul (1986) die inmiddels getrouwd is en haar eigen gezin heeft. ook zij woont niet meer thuis. De broers en zus helpen Gulnur zoveel mogelijk als ze thuis op visite zijn.

Gulnur gaat niet naar school. Ze begrijpt niet zoveel van wat haar ouders haar vragen of vertellen. Ze gaat ook niet naar een van de speciale Kinderdag-verblijven. Haar ouders vinden het jammer dat Gulnur niet kan praten en niet duidelijk kan maken wat ze wil.

Gulnur speelt vaak met buurkinderen en dan vooral de meisjes. Ze vinden het leuk om met kleurpotloden op papier te tekenen of om met stokjes in het zand te tekenen.

De ouders van Gulnur brengen haar elke maand naar Bishkek voor een bezoek aan de specialist. Dat is 7 uur rijden vanaf hun dorp. Ze hebben geen eigen auto.

De ouders van Adilet verbouwen bonen en aardappelen.  Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2015) koe Yfke aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Gulnur moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Yfke is een zwart met witte koe van 4 jaar oud. Ze heeft in november een kalfje gekregen.

Aanvullende foto’s

Gulnur en haar moeder

Gulnur en haar ouders

Koe Yfke met Gulnur en haar familie

Gulnur en haar ouders

Koe Yfke

Koe Yfke met pasgeboren kalfje

Koe Yfke en de ouders van Gulnur

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2015) koe Yfke aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Gulnur moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.