Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

243. koe Zevva*

  • geschonken aan: Ayzaada, een meisje van 7 jaar
  • dochter van: Suynalieva Nasira (46) en Suyunaliev Taalaybek (50)
  • plaats: village Namatbek, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 3 maart 2013
  • donateur: Deze donateurs willen anoniem blijven

Ayzaada

Koe Zevva met Ayzaada en haar ouders

Koe Zevva is geschonken aan Ayzaada, een meisje van 7 jaar. Ze heeft een verstandelijke beperking. Ze woont met haar familie in het dorp Namatbek in de regio Talas. Er zijn 5 kinderen in het gezin. De oudste zoon is 22 en hij is doof. Daarna komt een dochter van 21 jaar en een zoon van 14 jaar. Hij gaat naar school. Ook de dochter van 10 jaar gaat naar school. Ayzaada is de jongste.

Ayzaada moet twee maal per jaar naar Bishkek naar een specialist. Bishkek is ongeveer 7 uur rijden vanf hun dorp. Het gezin heeft geen eigen auto. Ze huren dan een taxi. Alleen wanneer Ayzaada onder behandeling van de specialist is gebruikt ze medicijnen.

Ayzaada is ver achter in haar ontwikkeling. Ze kan wat woordjes zeggen maar ze praat niet veel. Ze begrijpt lang niet alles wat tegen haar gezegd wordt of aan haar gevraagd wordt. Wel kan ze gelukkig goed lopen.

Het gezin is erg arm. Geen van de volwassen gezinsleden heeft werk. Vader Taalaybek is ook doof.

Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding. Elke dag maken ze producten van de verse melk. Ze hoeven nu niet langer zelf melk te kopen. Een deel van de melk dat overblijft kunnen ze verkopen en van het geld kunnen ze andere noodzakelijke spullen kopen zoals medicijnen voor Ayzaada.

Koe Zevva is een zwart met witte koe van 4 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Aanvullende foto’s

Koe Zevva met Ayzaada en haar moeder.

Ayzaada

Koe Zevva

terug

Ayzaada heeft een verstandelijke beperking. Haar oudste broer en haar vader zijn beiden doof waardoor het erg lastig is voor hen om werk te vinden.