Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

249. koe Zitha

  • geschonken aan: Alina, een meisje van 6 jaar
  • dochter van: Nuralieva Arzykan (44) en Jenaliev Bektemir (51)
  • plaats: village Amanbaeva, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 21 april 2013
  • donateur: Diaconie Evangelisch Lutherse gemeente Zwolle

Alina

Koe Zitha met Alina en haar familie

Koe Zitha is geschonken aan Alina, een meisje van 6 jaar. Ze heeft een verstandelijke beperking, een hartafwijking en epilepsie.
Alina heeft nog 6 broers en zussen. Haar oudste broer is 25, hij is getrouwd en heeft een eigen gezin. Haar broer van 22 jaar heeft zijn school afgerond maar hij heeft ook een verstandelijke beperking. Hij woont nog thuis. Haar zus van 19 heeft ook een eigen gezin. Haar zus van 16 en broer van 14 zitten op school. Zij wonen ook nog thuis.

Alina heeft ook nog een klein zusje van 1,5 jaar oud. Het hele gezin woont bij de oma van Alina in huis. Bij hen woont ook nog een tante van Alina, de zus van haar moeder. deze tante heeft ook een verstandelijke beperking. In Kirgizië krijgen volwassen vrouwen met deze diagnose geen finaciele bijdrage van de overheid, mannen wel.

Het gezin heeft geen auto. Als Alina naar Bishek moet voor medische zorg dan huren ze een taxi.
De gezondheid van Alina is kwetsbaar. Het is een levedig meisje, ze wil graag bewegen. Maar dat is niet goed voor haar hart. En als ze zich te veel opwindt dan is de kans groot dat ze een epileptische aanval krijgt. Het is lastig om dit aan haat uit te leggen omdat ze zo weinig begrijpt.

Alina is altijd thuis, ze gaat niet naar school. Maar haar moeder probeert haar de letters te leren. Ze kan gelukkig goed lopen. Praten gaat moeizaam. Ze is erg achter in haar taalontwikkeling. Beide ouders hebben geen werk. het gezin is erg arm.

Koe Zitha is een zwarte koe van 4 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

Alina met haar moeder, zusje en tante.

Onze projectassistente Nurgiza bezoekt het gezin

Koe Zitha met de vader van Alina

terug

Alina woont samen met haar ouders en 4 van haar broers en zussen bij haar tante. Haar tante en haar oudere broer hebben ook een verstandelijke beperking.