Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

214. koe Zwart Witje

  • geschonken aan: Kalicha, een meisje van 1,5 jaar
  • dochter van: Taabaldieva Gulnazi (31) en Atakulov Uzakbek (38)
  • plaats: village Booterek, Bakayata regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 5 augustus 2012
  • donateur: Diaconie Evangelisch Lutherse gemeente Zwolle

Kalicha

Koe Zwart Witje met Kalicha en haar zusje en ouders

Koe Zwart Witje is geschonken aan Kalicha, een meisje van 1,5 jaar. Ze woont met haar familie in het dorp Booterek in de regio Bakayata. Ze wonen in het huis van haar grootouders, de ouders hebben zelf geen eigen huis.

Kalicha heeft een ouder zusje van 6 jaar oud. Er was nog een dochter in het gezin maar helaas is zij in 2007 op 3 jarige leeftijd overleden. Ze is in een rivier gevallen en verdronken.

Kalicha kan nog niet praten en lopen. Ze is erg achter in haar ontwikkeling. Zo kan ze bijvoorbeeld ook nog niet kruipen terwijl leeftijdsgenootjes dat allang kunnen. Ook lijkt het erop dat haar intelligentie ook niet bij haar leeftijd hoort. Haar ouders kunnen haar geen dingen leren.

Soms heeft Kalicha problemen met haar ademhaling. De ouders moeten twee maal per jaar naar Bishkek voor medische zorg. Ze hoeft geen medicijnen te gebruiken, alleen vitaminepillen.

De vader van Kalicha werkt als een bewaker op een stuk landbouwgrond. Daarnaast werkt hij als herder. De moeder van Kalicha heeft geen werk.

Koe Zwart Witje is een zwarte koe van 4 jaar oud. Ze is drachtig en verwacht (als alles goed gaat) haar kalfje in maart.
Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Aanvullende foto’s

Koe Zwart Witje met Kalicha en haar moeder

Koe Zwart Witje

terug

Kalicha is erg achter in haar ontwikkeling. Dingen die haar leeftijdsgenootjes allang kunnen kan zij nog niet zoals kruipen of praten.

Augustus 2012