Waar werken we?

Stichting Geefeenkoe doneert koeien aan gezinnen in het prachtige land Kirgizië (Kyrgyzstan). Kirgizië is een voormalige Sovjet-republiek in Centraal Azië. In het noorden wordt Kirgizië begrensd door Kazachstan, in het westen door Oezbekistan, in het zuiden door Tadzjikistan en in het oosten door China. Meer dan 40% van het land ligt boven 3000 meter hoogte en de hoogste bergtop meet 7439 meter.

Kirgizië

Met een oppervlakte van bijna 200.000 vierkante kilometer is Kirgizië vijf keer zo groot als Nederland. Tegelijkertijd is Kirgizië dunbevolkt met een bevolking van 6 miljoen mensen. Meer dan een derde van deze bevolking leeft onder de armoedegrens (WHO).

Kirgizië

Stichting Geefeenkoe werkt in de provincie Talas. Deze provincie ligt in het noordwesten van Kirgizië en is relatief geïsoleerd door de omliggende bergketens. Vanuit de hoofdstad Bisjkek is er maar een toegangsweg beschikbaar. Deze weg loopt over een pas die in de winter slecht begaanbaar is. Onze gezinnen zijn voor medische behandelingen afhankelijk van deze weg omdat de noodzakelijke zorg vaak alleen in Bisjkek beschikbaar is.

Kirgizië

Kirgizië

Kirgizië